Projektas „Molio kelias”
Projektas „Molio kelias”
Projektas „Molio kelias”
Projektas „Molio kelias”

„Molio kelias“: Kūrybinė edukacija Baisogalos kultūros centro Pašušvio kultūros namuose

Pirmosios dienos edukacinis užsiėmimas „Molio kelias“, vykęs Baisogalos kultūros centro Pašušvio kultūros namuose, pritraukė gausų būrį smalsuolių ir kūrybingų dalyvių. Projektas, skirtas neformaliajam suaugusiųjų švietimui, siūlo unikalią galimybę ne tik susipažinti su molio apdirbimo subtilybėmis, bet ir lavinti kūrybinius bei bendravimo įgūdžius. Šį projektą finansuoja Radviliškio rajono savivaldybė.

Pirmojo edukacinio užsiėmimo metu dalyviai turėjo progą pabendrauti su projekto edukatoriais – tautodailininkais Jadvyga ir Donatu Kurmanskiais, kurie nuoširdžiai dalijosi savo žiniomis apie molį, jo istoriją ir svarbą įvairiose kultūrose. Jie pristatė molio kilmę bei jo naudojimą nuo senovės laikų, kai iš jo buvo gaminami kasdieniai daiktai, iki šių dienų, kai molis tapo svarbia meno priemone.

Kūrybinė užsiėmimo dalis suteikė dalyviams galimybę patiems prisiliesti prie molio ir išbandyti jėgas lipdant dirbinius. Pradedant nuo paprasčiausių dubenėlių, dalyviai drąsiai kūrė vis įdomesnes formas ir net sudėtingesnes skulptūras. Tai buvo puiki galimybė ne tik išmokti naujų įgūdžių, bet ir išlaisvinti savo kūrybinį potencialą.

Baigiantis užsiėmimui, kiekvienas dalyvis pristatė savo sukurtus darbus, o grupėje vyko šiltas aptarimas. Visi dalyviai džiaugėsi galimybe kurti ir bendradarbiauti, o sukurtos formos ir skulptūros tapo jų pačių rankų darbo meno kūriniais.

Projektas „Molio kelias“ dar tęsis – dalyvių laukia daugiau įdomių užsiėmimų ir kūrybinių iššūkių. Tai puiki iniciatyva, suteikianti erdvę bendruomenės nariams lavinti savo įgūdžius ir praplėsti kūrybinį akiratį.

Informaciją ir nuotraukas pateikė Baisogalos kultūros centro Pašušvio kultūros namai.

„Molio kelias“: kūrybinė kelionė į keramikos pasaulį Baisogalos kultūros centro Pašušvio kultūros namuose

Edukacinis užsiėmimas „Molio kelias“, vykęs Baisogalos kultūros centro Pašušvio kultūros namuose, suteikė dalyviams ne tik galimybę išbandyti molio apdirbimo meną, bet ir pasinerti į unikalų kūrybinį procesą. Užsiėmimą vedę patyrę tautodailininkai Jadvyga ir Donatas Kurmanskiai ne tik dalijosi savo sukaupta ilgamete patirtimi, bet ir įkvėpė kiekvieną dalyvį atrasti savo kūrybinį potencialą. Lipdymo ir dekoravimo technikų demonstravimas tapo neatsiejama dalis, padėjusi dalyviams suvokti, kaip molis gali tapti išraiškos priemone. Keramikos degimo būdai, molio rūšys bei įvairios kūrybos subtilybės buvo pristatytos taip, kad kiekvienas galėtų gauti išsamių žinių ir pritaikyti jas praktikoje. Dalyviai turėjo progą išbandyti ne tik tradicines keramikos technikas, bet ir eksperimentuoti su įvairiomis formomis bei dizainais. Tai buvo puiki galimybė pasigaminti unikalius darbus – nuo praktiškų indų iki dekoratyvių skulptūrėlių, kurios gali papuošti namus ar tapti išskirtine dovana artimiesiems.                                                                                                                             

Šis projektas, finansuotas Radviliškio rajono savivaldybės, yra ne tik edukacinė veikla, bet ir kūrybinė erdvė, kurioje visi gali ramiai praleisti laiką, gilintis į keramikos meno paslaptis bei dalintis idėjomis su kitais bendraminčiais. Kūrybinė atmosfera bei šiltas bendravimas padarė šį užsiėmimą ypatingą, skatindamas dalyvius ne tik mokytis, bet ir kurti bei įgyvendinti savo kūrybines vizijas. Ši veikla – tai dar vienas puikus pavyzdys, kaip kultūros centrai gali prisidėti prie kūrybiškumo skatinimo bendruomenėje, suteikdami galimybę visiems, nepriklausomai nuo amžiaus ar patirties, atrasti ir plėtoti savo kūrybinius gebėjimus.

Informaciją ir nuotraukas pateikė Baisogalos kultūros centro Pašušvio kultūros namai.

Project details

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.