„Užmirštas geležinkelio miesto paveikslas” Baisogalos kultūros centre

„Užmirštas geležinkelio miesto paveikslas” Baisogalos kultūros centre

Meno kūriniams vertinti mes niekada neturėsime nieko, išskyrus jausmą ir protą, o tai patys netiksliausi pasaulyje instrumentai.

Baisogalos kultūros centre sausio 6 d. atidaryta Respublikinio dailės mokytojų ir menininkų seminaro-plenero „Kurkime kartu 2021“ paroda „Užmirštas geležinkelio miesto paveikslas“. Ši paroda, gimusi iš projekto, labai svarbi išsaugant Radviliškio – geležinkelio miesto – identitetą, tapatybę ir savastį. 2021 m. birželio 21 – 23 d. Radviliškio miesto kultūros centras, bendradarbiaudamas su dešimtmetį plenerus Radviliškyje organizuojančia dailininkų bendruomene ir Radviliškio rajono savivaldybės švietimo ir sporto paslaugų centro Suaugusiųjų ir jaunimo neformaliojo ugdymo skyriumi, sukvietė kūrėjus prisijungti prie inicijuoto projekto ir įgyvendinti idėją – tapyti tema „Užmirštas geležinkelio miesto paveikslas“.

Taip buvo stengiamasi atgaivinti savo krašto istoriją, atrasti gyvą ir asmenišką santykį su laikotarpiu, kai tų laikų gatvės alsavo visiškai kitokiu vaizdu, kitokiais pastatais ir istorijos puslapiuose nugulusiomis įžymių žmonių pavardėmis. Taip buvo siekiama ne tik prisiminti krašto istoriją, sunaikintus miesto objektus, bet ir išsigryninti sunaikintų pastatų vaizdinį, kuris padės kitame – tęstiniame projekte – atkuriant išnykusių objektų kopijas, vadinamas mažosios architektūros ansambliu.

Savitas krašto istorijos pateikimas, vadovaujantis šiuolaikiniais metodais ir technologijomis, yra puiki susipažinimo priemonė miesto svečiams ir gyventojams. Ši paroda –istorijos faktų bei kultūros paveldo atkūrimas ir išsaugojimas.

                      Baisogalos kultūros centre eksponuojamą parodą atidarė, savo darbus pristatė vienos iš plenero dalyvių: Inga Ginkevičiūtė, Audronė Kudžmaitė, Rasa Brazdžionienė, kurios pasidalino vykusio plenero kūrybiniu procesu, jausmais, mintimis.

Parodą galima apžiūrėti iki sausio 31 d.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.